Stres i antistres program

Plamen znanja prvo počinje u ljudskom biću. To je istok znanja, i sunce znanja tamo izlazi. Upoznajte sebe. Kada upoznate sebe, dolazite do spoznaje da postoji biće, svesnost, sreća, ali nema “JA”, nema “EGA”.

Stres

STRES

Čovek je duša zaogrnuta egom, a to je neznanje. Duša koja se oslobodila ega je Bog, i to je znanje. (Osho)

Da li ste spremni da spoznate sebe, da osvestite sve svoje osobine koje su sastavni deo vaseg bića? Stres je deo svakodnevice, da li ste spremni da se suočite s njim

Ako tražite sebe izvan sebe, u materijalnom svetu, nikada se nećete pronaći. Sve što treba da saznate nalazi se u vama, u vašem biću. Univerum je sastavljen od polarnosti : dobra i zla, noći i dana, crnog i belog. Tako je i vaše biće sazdano od suprotnoti. Kada se suočite sa svim svojim osobinama, osvestite ih i prihvatite, doprli ste do svoje suštine. Kada naučite da volite sebe unutar svih tih suprotnosti koje se prožimaju i

ine jedno, bićete srećni. Zato krenite slobodno u samospoznaju i osvestite sve osobine koje prepoznate u sebi. Nema loših i dobrih osobina, već su to polariteti iz kojih smo sazdani, kao deo jedne celine, a ta celina je Univerzum.

Život vas tera da živite pod maskom. Za svaku priliku se navuče odredjena maska. Na kraju ste postali stranac samom sebi. Ne možete da se prepoznate. Ne vidite se ispod tih raznovrsnih maski, jer su maske prekrile ono najvrednije, vaše biće. Ne ispoljavate svoje emocije, vec ih prikrivate i gušite. To dovodi do toga da se sve ono sto nije iživljeno, već potisnuto, spušta na nivo vašeg tela i izaziva bolest.

Bolest je vaš najbolji prijatelj. Ona je iskrena. Uči vas da zastanete, da počnete da preispitujete sebe, da krenete u potragu za bićem, za onim što u svari predstavlja vašu suštinu.

Savremeno društo je okrenuto materijalizmu. Stalno žudite za nečim, a to za čim žudite, tražite izvan vas. Želite nova kola, novu kuću, mnogo novca. Da li će vas to ispuniti, učiniti celovitim i srećnim? Usrećiće vas, ali samo za kratko, jer ćete onda da žudite za nečim novim. Prazninu u vašoj duši ne možete ispuniti materijalnim dobrima. Ako ste celoviti unutar bića, nećete žudeti za materijalnim dobrima takvom žestinom. Materijalno blagostanje neće biti samo sebi svrha, a opet ćete lepo živeti. Bićete ispunjeni srećom.

Puni ste trauma, bola i strahova, koje niste u stanju da osvestite. Oni se manifestuju na različite načine. Često u vidu agresije usmerene ka drugima, ili ka sebi (autoagresija). Stalno ste u konfliktu sa nekim. Iskoristite životne situacije i konflikte za lični razvoj.

Životne okolnosti su takve kakve jesu, a to “da li je

aša do pola puna, ili do pola prazna” je naš izbor. Učite iz životnih situacija , savladajte lekcije života. Ne posmatrajte ih kao neprijatelje.

Antistres program

će vam pomoći da:

  • promenite način razmišljanja – promenite mape uma,

  • naučite da volite sebe, jer samo tako ljubav možete darivati drugima,

  • osvestite sve ono što imate, budite zahvalni na svemu,

  • naučite da praštate, jer to rasterećuje,

  • prepoznajte reakcije svog tela na negativne misli i emocije,

  • do kraja iživite svaku svoju emociju, a zatim je pustite da ode od vas,

  • naučite kako da nastavite svoj lični razvoj,

  • unapredite svoje zdravlje.

 
dr Vesna Savić